2011-08-31 10:29:51• hírek • Kocsis Zoltán

Egy korszak véget ért: Nicolita elhagyta a Steauát

A román sportsajtó már a „meghiúsult átigazolások királyának" nevezte, ám a transzferperiódus vége előtt egy nappal mégis pecsét került a szerződésére: Banel Nicolita a Steauától a francia St. Etienne-hez igazolt.

Sajtóhírek szerint a zöld-fehérek 700.000 eurót fizettek a jobb oldali szélsőért, százezerrel kevesebbet, mint amennyiért 2005 januárjában a Steaua leigazolta a Temesvártól. A 26 éves futballista összesen 144 alkalommal lépett pályára eddig a román élvonalban és 14 gólt szerzett, míg az európai kupákban 62 találkozón 9 találat a mérlege - nem véletlen, hogy új klubjának hivatalos honlapja bemutatásaként nemzetközi tapasztalatát emeli ki.

Nicolita a katonacsapat színeiben két alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és 30 alkalommal hívták be eddig a nemzeti csapatban - melynek színeiben ott volt a 2008-as Európa-bajnokságon. Érdekesség, hogy a roma származású futballista, aki elképesztő teherbírásáról híresült el, a román rekordbajnoktól a francia rekordbajnokhoz került: a St.Etienne eddig tíz alkalommal nyerte meg a gall pontvadászatot - igaz, legutóbb 1981-ben.

A zöld-fehérek nemzetközi szinten 1976-ban kerültek közel a csúcshoz, ám 1-0-s vereséget szenvedtek a Bayern München ellenében a Bajnokcsapatok Európai Kupájának döntőjében - mely találkozót a magyar Palotai Károly vezette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: